Sony PS Vita Yenilendi

ku-xlargeCA25S1R2
Sony tarafından ilk olarak 2011 yılında tanıtılan portatif oyun konsolu PS Vita’nın yeni bir versiyonu duyuruldu. ”PCH-2000” kod adıyla tanıtılan taşınabilir konsol, PS Vita’nın bir önceki versiyonuna oranla daha ince ve daha hafif bir yapıya sahip olmasıyla dikkat çekmektedir.
Sistem modeli ve performans bakımından üst düzey donanımlar içeren ve avuçiçi oyun modeli ile eşsiz bir deneyim sunan PS Vita, çarpıcı dokunmatik ekranı, çift analog çubukları, hareket sensörü ve çapraz platform özellikleri ile tanıtılmasının ardından oyunseverlerde bariz heyecanlar yaratmıştı. Portatif konsol, sosyal oyun deneyimi için özel olarak tasarlanmasının yanı sıra artırılmış gerçeklik ve konum tabanlı deneyimler oluşturmak amacıyla dahili kamera, Wi – Fi, 3G ve GPS bağlantısıyla oyun oynama seçeneklerini fazlalaştıran özellikler sunmaktadır.
Sony tarafından yeni bir versiyonla ihya edilen konsol, bir önceki sürümünden farklı özelliklere sahiptir. Bu kez mavi, beyaz, pembe, sarı, siyah ve zeytin yeşili renk seçenekleri olmak üzere üç adet özel modelle üretilen konsol, 64 GB’lık hafıza kartıyla da kullanılabilecek. Mevcut bellek kartlarında ise indirim yapılacağı, Sony tarafından afişe edildi. Bunun dışında 2011 yılında piyasaya sunulan ilk PS Vita’da OLED ekran kullanılmıştı. Yenilenen bu versiyonda ise LCD ekran tercih edilmiştir. Son olarak yeni PS Vita, 10 Ekim 2013′te Japonya’da yaklaşık 200$’dan satışa sunulacaktır.
PS Vita TV
Sony tarafından düzenlenen basın konferansında belki de en ilgi çeken ürün, yeni taşınabilir konsol ile piyasaya sürülecek olan ”PS Vita TV” oldu. Ürün, isminden de anlaşılacağı üzere,  bir kontroller yardımıyla PS Vita oyunlarının TV üzerinden oynanmasına imkan sağlamaktadır. 65.0 x 105.0 x 13.6 mm ebatlarındaki cihazın performansı, ARM Cortex A9 merkezi işlemcisine dayanmaktadır. Öte yanda Wi-Fi, USB ve HDMI bağlantı noktalarına sahip olan PS Vista TV, ilk olarak 10 Kasım 2013′te Japonya’da yaklaşık 100$’dan satışa sunulacaktır. Cihazın Avrupa’ya ne zaman takdim edileceği henüz bilinmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder