PlayStation 4 Ses Tanıma Sistemiyle Geliyor

playstation4-eye-camera-genel1
Sony, GameStop EXPO 2013′te PlayStation 4′ün kamerasının özelliklerini tanıttı. Etkinlikte DualShock 4′te bulunan renkli ışıklı bölge ile kameranın nasıl birlikte çalışacakları, kameranın hareket algılayıcı sistemi hakkında bilgiler ve ayrıca ses tanıma sistemi ile ilgili bilgiler verildi.
Fakat Sony bu konuda detaylı bir açıklamayı cihazın piyasaya sürüleceği güne kadar yapmayacağını açıkladı. Yine de öğrendiğimize göre PlayStation 4, Kinect benzeri bir hareket algılayıcı ve ses tanıma sistemi ile birlikte geliyor.
İnternette yapılan yorumlar Sony’nin PlayStation 3 ile Nintendo Wii’nin hareket algılayıcısına benzeyen bir sistem denediğini fakat memnun kalmadığı, şimdi de PlayStation 4 ile birlikte Kinect’i hedef aldığı yönünde birleşiyor. Sony konu hakkında sessiz kalmaya devam ederken 15 Kasım’da Kuzey Amerika’da, 29 Kasım’da ise Avrupa’nın birinci faz ülkelerinde piyasaya sürüldüğünde gerekli açıklamayı yapacağını belirttiği için beklemekten başka bir çaremiz yok gibi görünüyor.
Aslına bakarsanız konsol piyasaya sürüldükten sonra zaten kendimiz de test etme şansına sahip olacağız. Bakalım Sony, Microsoft’un Kinect’i ile baş edebilecek bir sistem yaratmayı başardı mı? Bunu ancak zaman gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder