Intel’den Sahnede ‘Şarap’lı İşlemci Şovu

imgBilgisayar piyasasında özellikle de Ultrabook’ların çıkmasından sonra başlayan düşük enerji tüketimli işlemci rekabetine Intel farklı bir açıdan yaklaştı. Intel tarafından her sene düzenlenen Intel Developer Forum’da bu sene Intel’in ‘Şarapla Çalışan İşlemci’ si büyük ilgi gördü.
wine
Intel, ürettiği işlemcilerin ne kadar düşük enerji tüketimine sahip olduklarını vurgulamak için şovunu sergiledi ve bir kadeh şaraptan ürettiği enerji ile işlemciyi çalıştırdı. Intel mühendislerinden Dr Genevieve Bell gerçekleştirdiği sunumda şarabın içinde ki asitin, kadehe batırılan elektrotlarla reaksiyona girmesi sonucu oluşan düşük elektrik akımı ile bir Intel işlemcisi çalıştırıldı.
Günümüzde enerji kullanımının önemi giderek artarken, teknoloji firmaları da daha tasarruflu işlemciler tasarlıyor. İnternetin hayatımızın her alanında olduğunu vurgulayan Intel, düşük enerji kullanımlı işlemciler ile insanların her yerde internete ulaşabilmeleri için uğraştıklarını söylüyor. Dünya’da 4 milyar insanın internete erişim şansının hiç olmadığı da verilen bilgiler arasında.
Intel ayrıca akıllı bir ivmelenme ölçer geliştirdiğini ve bu mekanizmanın telefonlarda kullanılmasıyla, telefonların kullanıcısının yürüyüş tarzını tanıyarak, o anda gerçekten sahibinin cebinde olup olmadığını bileceğini ve buna göre telefondaki kilit işlemlerini düzenleyebileceğini belirtti.
Intel-590x330


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder