Samsung Galaxy Note 3 Tanıtıldı

Samsung-Galaxy-Note-3-front-back.jpg-640x488
Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde Berlin’de düzenlenen ”Unpacked Episode 2” etkinliğinde Galaxy Note 3 lanse edildi.
Tanıtıldığı tarihten itibaren ön siparişe açılan ve  güçlü fiziksel birimlerle tedvir edilen Galaxy Note 3′te, önemli değişiklikler dikkat çekmektedir. Özellikle daha dinamik hale getirilen S – Pen, deri kaplamalı arka kapak ve ”Pholed” teknolojisi gibi nitelikler, ürünü benzerlerinden farklı ve ölçülebilir kılmaktadır. Yenilikçi vasıflar ile kullanıcılara daha fazla eğlence ve kullanılabilirlik sunan cihaz, 5.7 inç’lik Super AMOLED ve Full HD bir ekrana sahiptir. Bununla birlikte ”Pholed” teknlojisi sayesinde telefonda güç tüketimi, %25 seviyelerine kadar azaltılabilmektedir. ”Pholed” teknolojisi – bilindiği üzere – Galaxy S4′te de kullanılmıştı. Benzersiz bir uzmanlığın ürünü olan cihaz, hem ”Tablet” hem de ”Akıllı Telefon” olarak sunulması açısından ”Phablet” olarak değerlendirilmektedir. Bu bakımdan, cihazın bir telefona kıyasla üst düzey donanımsal özellikler ihtiva ettiğini belirtmeliyim. Şöyle ki, LTE teknolojisinde 2.2 GHz ve Snapdragon 800 işlemci; 3G teknolojisinin kapsadığı ülkelerde ise 1.9 GHz hızında Exynos 5 Octa işlemci ile satışa sunulacak olan cihaz, 3 GB RAM ile teçhiz edilmiştir.
Daha hızlı ve daha güçlü bir performans sunan Galaxy Note 3′ün kamerası, 13 megapixel’lik bir çözünürlük sunmasının yanı sıra 4k video kaydı hizmeti de vermektedir. Önceki ”Galaxy Note” ürünlerinin aksine 32 GB ve 64 GB bellek seçenekleriyle satışa sunulacak olan telefonda microSD kart yuvası sayesinde mevcut belleklerin artırılma imkanı bulunmaktadır. 168 gram ağırlığında üretilen Galaxy Note 3,  selefi Galaxy Note 2′ye göre daha hafif ve incedir. 8.3 mm’lik bir yapıya sahip olan telefonda, ağırlıklı olarak plastik materyallere yer verilmiştir. ”Galaxy Note 3” ile birlikte tasarımını daha da geliştiren Samsung, var olan dizaynı ve görünümü inkişaf etmek için cihazın arka kapağında deri malzeme kullanmıştır ve buna ek olarak arka yüzey, keza Samsung tarafından Galaxy Note 3 için üretilen ve farklı renklerden oluşan orijinal aksesuarlarla değiştirilebilir duruma getirilmiştir.
Telefonla ilgili merak edilen bir diğer konu ise, cihazın ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olacağıdır. Cihazın tanıtılmasının ardından fiyatlandırılmasına ilişkin bilgiler sunulmaya veya sızdırılmaya devam ediliyor. AndroidSPIN’den açıklanan bilgilere göre ABD merkezli telefon şirketi olan AT&T, Galaxy Note 3′ün fiyatını kontratsız satışlarda 699$; 2 yıllık kontratlı satışlarda ise 299$ olarak belirlemiş. Her ne kadar bu bilgiler, konfirme edilmese de telefonun fiyatı hakkında kafamızda az çok bir şablon oluşturmaktadır. Öte yandan cihazın Türkiye’deki fiyatı henüz belirlenmiş değildir. Şayet bu bilgileri temel alırsak cihazın ülkemizdeki ortalama fiyatının – vergiler de dahil olmak üzere – 2000TL civarında seyir etmesi beklenmektedir.
”Jet Siyah”, ”Klasik Beyaz” ve ”Uçuk Pembe” renklerinde piyasaya sürülecek olan telefonun, 25 Eylül 2013′te 140 ülkede; Ekim 2013′ten itibaren ise tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder