”Kelebeğin Rüyası” filmi, Türkiye’nin Oscar Adayı Oldu

220220132109509032862
Ulusal ve Uluslararası alanlarda yapılması düşünülen festival ve etkinliklerde yer alacak yabancı filmler üzerine görüş bildiren ve bu kapsamda kendisine yapılan referansları kayıt altına alıp değerlendiren Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, Yılmaz Erdoğan’ın senaristliğini ve direktörlüğünü yaptığı ”Kelebeğin Rüyası” filminin Oscar adayı olarak tayin edildiğini afişe etti.
Sanatsal Etkinlikler Komisyonu üyeleri tarafından açıklanan bilgilere göre,  86. Akademi Ödülleri’nde  ülkemizi ”En İyi Yabancı Film” kategorisinde temsil edecek olan filmin, ”Kelebeğin Rüyası” olacağı duyuruldu. Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı film, Türkiye’nin, İkinci Dünya Savaşı sırasındaki mükellefiyet günlerini yansıtmaktadır. ”Muzaffer Tayyip Uslu” ve ”Rüştü Onur” isimli iki genç şairin acı dolu ve  gerçek hikayelerinden temel alınan yapımda, sanat ve şiirin yeni yeni tekevvün ettiği; toplumun ise çok yakın bir zamanda modernleşmeye başladığı bir kentte, verem hastası olan iki genç şairin aşk ve acıyla olan mücadelesi anlatılmaktadır.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, ”Kelebeğin Rüyası” filminin Oscar adayı olarak belirlendiğini, Twitter hesabından duyurdu.
Bazı ülkelerde ”En İyi Yabancı Film” kategorisinde aday gösterilen diğer yapımlar ise şunlardır:
SırbistanCircles, Srdan Golubovic
MacaristanThe Notebook, Janosz Szasz
YunanistanBoy Eating The Bird’s Food, Ektoras Lygizos
AvusturyaThe Wall, Julian Pölsler
AlmanyaTwo Lives, Georg Maas
RomanyaChild’s Pose, Calin Peter Netzer
FinlandiyaDisciple, Ulrika Bengts
VenezuelaBreach in the Silence, Luis Rodriguez – Andres Rodriguez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder