Microsoft, Nokia’yı Satın Aldı

microsoft-nokia
Microsoft ile Nokia’nın iki yıl önce yaptığı ortaklık sonrasında, muhtemel bir satın alım işlemine dair iddialar bugüne kadar sıcaklığını korudu. Hiçbir zaman resmi teyit görmeyen bu iddialar bugün şok bir açıklamayla gerçeğe dönüştü. Microsoft yaptığı açıklamayla 7.17 milyar dolara Nokia’nın Cihazlar ve Servisler bölümünü satın aldığını duyurdu.
Emeklilik kararı alan Steve Ballmer’ın belki de son önemli icraatı olarak tarihe geçecek olan satın alma ile Nokia’nın 32000 çalışanı Microsoft bünyesine transfer olacak. Bu çalışanlara direkt üretimde ve montajda yer alan Finlandiya’daki 4700 kişi ve global 18.300 çalışan dahil. Böylece Lumia ve Asha markaları Microsoft’a geçerken, Here harita servisi de Microsoft çatısı altında faaliyet gösterecek. İlerleyen dönemlerde Microsoft akıllı telefonlarını görmemiz muhtemel.
Nokia patronu Stephen Elop, satın alma tamamlanınca başkan yardımcısı olarak Microsoft’a transfer olacak. Nokia’nın elinde ise Nokia Siemens ağ ekipman üretim bölümü ile harita altyapı servisleri kalacak. Firma yeni işkolları oluşturma amacında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder