iPhone 5C ve 5S Tanıtıldı!

iphone-5c-tahta
Uzun süredir merakla beklenen etkinlik gerçekleşti ve iPhone 5C ile iPhone 5S modelleri sonunda resmi olarak tanıtıldı.
iPhone 5C
Apple, fiyat konusunda daha çeşitli bir ürün yelpazesi oluşturup son dönemde düşen satış oranlarını artırmak amacıyla iki yeni model tanıttı. Bunlardan ilki olan 5C, hemen hemen iPhone 5 ile aynı özelliklere sahip. İyileştirilmiş ön kamera, artırılmış pil performansı dışında 5′in aynı özelliklerine sahip. Dış kasanın sert polikarbon maddeden olması sebebiyle fiyatı ise 5′e göre biraz ucuz.
iPhone 5C’nin yeşil, sarı, mavi, kırmızı ve beyaz olmak üzere toplamda beş farklı renk seçeneği bulunuyor. Apple, 5C için aynı zamanda delikli kılıflar tasarlamış. Renkli kılıfları, renkli telefonlarınıza takarak daha da renkli hale getirmek mümkün. Ancak bir konunun altını çizmek gerek. Telefonun ön tarafını renkli yapmak imkansız. 5C’nin arka kapakları renkli, ön tarafı ise her modelin siyah (arkası beyaz olan dahil). Bu durumda kılıflar da arkaya takıldığı için ön taraf yine siyah olarak kalıyor.
iPhone 5S
Apple, iPhone 5S ile teknolojiyi biraz daha ileri taşıyor. Bunun ilk örneği ise gelişen A7 işlemcisi. Yeni işlemci 1 milyar transistör içermesinin yanı sıra eski işlemciye göre 2 kat daha hızlı işlem kapasitesine ve 64 bit özelliğine sahip. Hatta 64 bit işlemciye sahip tek akıllı telefon olduğunu da belirtelim.
5S ile birlikte M7 isminde bir hareket modülü telefona ekleniyor. Bu modül sayesinde birçok veri otomatik olarak telefona aktarılıyor. Tam özellikleri açıklanmasa da M7 çipine uygun olarak Nike+ Move isminde bir uygulama geliştiriliyor. Yayımlandığı zaman daha fazla bilgi sahibi olabileceğiz. Ancak tahminlerimize göre Nike Fuelband ya da Jawbone Up bileklikleri gibi tüm adımlarınızı sürekli hesaplayan ve günlük aktivitenizi ölçen bir sistem olduğunu düşünüyoruz.
iPhone 5S’in kamerası da bir hayli geliştirilmiş. 8MP kamera devam etse de yüzde 15 artırılmış sensör aralığı, diyafram dengesi, otomatik beyaz ayarı ve görüntü sabitleme teknolojisinin yanı sıra 720p kalitede 120 fps slow motion video özelliği eklenmiş. Bu özellik, birçok kullanıcının yüzünü güldürmeye yetti diyebiliriz. Bu özellikleri 5C’nin yapamayacak olması epey kötü.
5S’in en büyük yeniliklerinden biri ise güvenlik konusunda. Değişen home tuşu artık parmak izi okuyabiliyor. Parmağınızı dokundurduğunuz zaman sizi tanıyarak kilidi açabiliyor, ya da uygulamanın ödemesini şifre girmeden parmak tanıması ile yapabiliyorsunuz. Touch ID denilen sistem, birçok kullanıcının merakla beklediği bir sistemdi. Apple, parmak izlerinin arşivlenmeyeceğini, herhangi bir şekilde iCloud ya da Apple veritabanlarında tutulmayacağını açıkladı. Yani Amerika parmak izlerini topluyor şeklindeki haberlerin de şimdiden önüne geçtiler.
Yeni modellerin bir de yeni rengi bulunuyor. Siyah ile beyaz-gri karışımı renk seçeneklerine bir de altın sarısı rengi eklendi.
Cihazların Avrupa fiyatı da belli oldu. 13 Eylül’den itibaren ön sipariş verilebilecek. Aralarında Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya, Avustralya gibi ülkelerin bulunduğu sınırlı sayıda ülkede 20 Eylül‘de piyasaya çıkacak. 100′ün üzerinde ülkede ise Aralık 2013‘te piyasaya çıkacaklar. 5S ile 5C’nin çıkış tarihlerinin aynı olduğunu belirtelim.
iPhone 5C‘nin 16 GB’lık modeli 599 EuroiPhone 5S’in 16 GB’lık modeli ise 699 Euro fiyatla satışa sunulacak. Her üst model için 100 Euro fiyat artacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder