Android Cihazları İçin Şarj Tasarrufu, Pil Ömrünü Uzatmak

Android cihazlar, İOS’tan sonra gelen en iyi cihazlardır. Android kullanıcıları telefonlarından pek memnunlar. Android cihazlarda harika mobil uygulamalar, e-mail görüşmeleri, oyun oynamak, internette surf yapmak, telefon görüşmeleri cihazımızın pilini yavaşça bitiriyor. Android batarya gücünü iyi kullanmanız sizin elinizde.
Android’i kullanmayı bilmemek sizin için Android cihazlardaki şarj gücü çok rezil bir duruma gelebilir, yani telefonu bilmeden öldürebilirsiniz. Bu konuda çok dikkatli olun. Bu yazıda Android için şarj tasarrufu bilgileri vereceğiz. Android şarj ömrünü uzatmanız için sizlere bilgiler vereceğiz.
Android’te en fazla kullanılan modeller ise Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Note 2,Android tabletler.
android-batarya
Eğer Android cihazınızın pili çabuk bitiyorsa yapmanız gereken bir takım işler var. Bu işlemleri Android şarj tasarrufu olarak adlandıracağız. Aşağıdaki adımları daha çok şarj kullanmak için kullanabilirsiniz.

Güç Kontrolü Widgeti

Ana ekrandan güç widgetini aktif hale getirip telefonun ışığını,Wi-Fi,BlueTooth, GPS gibi ayarlarını bir anda açıp, kapatabiliyorsunuz.

Wi-Fi – Bluetooth

Wi-fi ve Bluetooth Android cihazların şarjını çok harcıyor. Kullanmadığınız zaman Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısını kapalı tutunuz aksi takdirde yavaş yavaş Android cihazınızın pili bitecektir.

GPS

GPS bağlantısıda aynı şekilde kullanmadığınız zaman kapalı tutun.

Parlaklık

Telefonunuzun parlaklığı her zaman en üst seviyede olmamalıdır. Parlaklı boşu boşuna şarj harcayan bir düşmandır. Parlaklığı gözünüze uygun bir şekilde göreceğiniz gibi ayarlayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder