Termometreli dövme

Termometreli dövme
Teknoloji artık elektronik devrelerin vücut üzerine dövme olarak işlenmesini mümkün kılıyor. Bu alandaki ilk denemelerden biri, vücut ısısını ölçmek için bir termometrenin vücuda dövme olarak işlenmesi ile gerçekleştirildi. 
Standart termometreler, vücudun sadece kontrol edildiği andaki ısısını ölçebilen ve hastayı sürekli takip etmeyi mümkün kılmayan aletler. Ancak teknoloji sayesinde, hastaların vücut ısılarını doktor kontrolü olmadan 24 saat boyunca anı anına izlemek ve ateşinin çıkması halinde anında müdahale etmek mümkün hale geldi.
 Illinois Üniversitesi 'ndeki araştırmacılar, bir elektronik devreyi tene dövme şeklinde yerleştirerek bu devre üzerinden vücut ısısını anlık takip etmeye başladılar. Şimdilik dışarıdan bir güç kaynağına ihtiyaç duyan bu devrelerin gelecekte çok daha gelişeceği, vücut ısısından enerji alarak çalışacağı ve sadece tene değil, iç organların üzerine de yerleştirilebileceği vurgulanıyor. Böylece kalbin üzerine yerleştirilecek elektronik bir de dövme, kalp krizi belirtilerini daha başlarken alabilecek ve hastanın en yakın hastaneye hemen ulaşması için uyarı verecek. Benzer dövmeler, hasta iç organların iyileşme sürecini takip etmek için de kullanılabilecek.
Ayrıca sağlık alanınının dışında kullanımının da çok yaygın olacağı düşünülüyor. Kişinin özel sabit diskini kendi derisi üzerinde taşıması gibi dövme uygulamalarının yakın gelecekte çok popüler olabileceği düşünülüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder